top of page
Search
  • Writer's pictureChristos Arfanis

Κυριάκος Κορογιάννης - Συνέντευξη


Φωτογραφία από την ταινία “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος” του σκηνοθέτη Θάνου Κερμίτση.

Χρήστος Αρφάνης 4 July, 2020 O Kyriakos Korogiannis (ελληνικά: Κυριάκος Κορογιάννης) είναι Έλληνας ηθοποιός και δημιουργός fan films. Τον μάθαμε στο Three Pixels Lab από τα Batman fan films του αλλά και από την συμμετοχή του στην πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασισμένη σε comic, Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος του σκηνοθέτη Θάνου Κερμίτση. Σήμερα θα δούμε μια αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε το Three Pixels Lab μαζί του! 

Χρήστος Αρφάνης[Three Pixels Lab]: Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την ηθοποιία ως βασικό επάγγελμα και κάλυψη των προς το ζην; Ποιος δυσκολίες αντιμετώπισες; Είναι πιο δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος μια καλλιτεχνική καριέρα ή να συνεχίσει να έχει μια ; Κυριάκος Κορογιάννης: Όσο κοινότυπο και ρομαντικό να ακούγεται ήθελα να γίνω ηθοποιός από πολύ μικρή ηλικία. Καταλύτης ήταν το Hook του Spielberg. Οι δυσκολίες πάρα πολλές. Οικονομικές και ψυχολογικές. Αλλά προσωπικά ζω το όνειρο και δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Χρήστος Αρφάνης [Three Pixels Lab]: Με αφορμή το Hook του Spielberg, έχεις καλλιτέχνες Έλληνες ή ξένους που θαυμάζεις; Ηθοποιοί που μπορεί να συνέβαλαν στο να ακολουθήσεις το όνειρο, αλλά ακόμα και ταινίες. Κυριάκος Κορογιάννης: Σίγουρα. Δύσκολο να τους αναφέρω όλους αλλά μεγάλη επιρροή για μένα αποτελούν ο Robin Williams, Clint Eastwood, Mel Gibson, Christian Bale, Edward Norton Marlon Brando και Paul Newma. Από ταινίες Dead poets society, Braveheart και φυσικά Unforgiven.

Χρήστος Αρφάνης [Three Pixels Lab]: Τι κάνει έναν ηθοποιό “καλό” και τι “κακό”; Πόση σημασία έχει το σενάριο και η σκηνοθεσία στο να παρουσιαστεί ένας ηθοποιός “καλός” ή “κακός”; Υπάρχουν τελικά “κακοί” ηθοποιοί ή απλά ηθοποιοί που δεν αξιοποιήθηκαν σωστά από σκηνοθέτες ; Κυριάκος Κορογιάννης: Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει έναν ηθοποιό “κάλο” η “κακό”…Αυτό που προσωπικά πιστεύω είναι ότι ο ηθοποιός πρέπει να κατέχει καλά τον ρόλο που θα κληθεί να υποδυθεί. Να κατανοήσει το κείμενο που του δίνεται, να συλλέξει πληροφορίες και να αξιοποιήσει όλα τα εκφραστικά μέσα από το “Οπλοστάσιο” του . Σημαντικός παράγοντας επίσης το σενάριο και καταλυτής ο σκηνοθέτης. Αν το κείμενο είναι δυνατό και ικανός ο σκηνοθέτης, ακόμα καλύτερα δάσκαλος τότε μόνο κάτι πολύ δημιουργικό μπορεί να πραγματοποιηθεί!!

Χρήστος Αρφάνης [Three Pixels Lab]: Είσαι από τους λίγους δημιουργούς fan films στην Ελλάδα. Τι σε ώθησε και σε γοήτευσε στον χαρακτήρα του Batman και σε έκανε να θελήσεις να πειραματιστείς δημιουργώντας ταινίες οπαδών με εκείνον ; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις σε σύγκριση ένα ξένο δημιουργό fan films ; Κυριάκος Κορογιάννης: Αρχικά δεν φανταζόμουν πότε ότι θα μπορούσα πότε έστω και σε fan films να υποδυθώ πότε τον Batman. Το 2014 μου εμπιστεύτηκαν τον ρόλο στο film Requiem of a Sinner και από κάποιες αντιδράσεις είπαμε να το δοκιμάσουμε ξανά. Πετυχημένα η όχι θα το δείξει η πορεία… Στον χαρακτήρα του Batman υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να σε γοητεύουν. Ειδικά ερμηνευτικά. Τα ψυχολογικά τραύματα που κουβαλάει. Η ενοχικότητα του ότι όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να κάνει καθόλου καλύτερο τον κόσμο. Ότι φοβάται ότι απογοητεύει συνεχώς τους ανθρώπους που αγαπά. Αυτό που βρίσκω όμως πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι πάρα την ευφυΐα του, την δύναμη του, τον μύθο του, παραμένει πάντα μέσα του ένα μικρό φοβισμένο παιδί. Αυτό είναι απίστευτα γοητευτικό. Τώρα σε σύγκριση με ξένους δημιουργούν νομίζω ότι αν εξετάσουμε την γλώσσα (οι ταινίες μας είναι στα Αγγλικά) αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις. Χρειαζόμαστε καλά σενάρια, κάλους συνεργάτες και επίσης budget μιας και όλες αυτές οι ταινίες είναι ανεξάρτητες παράγωγες και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απολαβές. Η μεγαλύτερη μας ανταμοιβή είναι η αγάπη του κοινού. Μας δίνει δύναμη!! Χρήστος Αρφάνης [Three Pixels Lab]: Δέχεσαι ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν πράκτορα στην Αμερική που έχει δει τα fan films σου και σε θέλει να περάσεις casting και να παίξεις τον Batman σε ένα επίσημο project της DC Comics και της Warner. Μαζί με το email είναι και το σενάριο. Τι θα σε κάνει να πεις όχι και τι θα σε κάνει να δεχτείς την πρόταση ; Κυριάκος Κορογιάννης: Νομίζω ότι θα ήμουν τρελός αν έλεγα όχι. Στο πίσω μέρος του μυαλού μόνο οι αντιδράσεις των fans που είναι πολύ απαιτητικοί. Αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα απαντούσα ναι στην στιγμή. Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να υποδυθεί έναν ήρωα τέτοιου βεληνεκούς??

Χρήστος Αρφάνης[Three Pixels Lab]: Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον/κάποια που θέλει να γίνει ηθοποιός/καλλιτέχνες στην Ελλάδα; Κυριάκος Κορογιάννης: Να ακολουθείς πάντα το ένστικτο σου. Να κυνηγάς τα όνειρα σου, υπομονή, γέρο στομάχι για όλες τις απογοητεύσεις που θα βρεθούν στο δρόμο σου και δουλειά, δουλειά, δουλειά. Οι δυσκολίες πολλές αλλά οι “νίκες” Πλούσιες πνευματικά, ηθικά και δημιουργικά. Είναι μια πολύ όμορφη περιπέτεια. Batman: Gotham Νightmare (Kyriakos Korogiannis σαν Batman)Χρήστος Αρφάνης[Three Pixels Lab]: Τι θα δούμε στο μέλλον από τον Κυριάκο Κορογιάννη; Κυριάκος Κορογιάννης: Εκτός απροόπτου τον Αύγουστο θα βγει στον αέρα το Batman: Gotham Νightmare. Ξεκινάμε και την προ-παράγωγη της πρώτης μας μεγάλου μήκους ταινίας σε δικό μου σενάριο και κάτι που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα. Ελπίζω να μας πάνε όλα καλά!! Και εμείς στο Three Pixels Lab το ελπίζουμε Κυριάκο και σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου από καρδιάς! Πηγή: https://threepixelslab.gr/movies-series/movies/70661/kyriakos-korogiannis/

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page