top of page
Search
  • Writer's pictureChristos Arfanis

Κωνσταντίνος Μενούνος - Συνέντευξη



Ο χορογράφος, ηθοποιός και καθηγητής χορού Κωνσταντίνος Μενούνος μιλάει στον Χρήστο Αρφάνη για την παράσταση «ΟΤΑΝ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ», τα μελλοντικά του σχέδια και στέλνει ευχές για το 2022.


Χρήστος Αρφάνης: Συμμετέχεις στην παράσταση «ΟΤΑΝ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη με την Γωγώ Ατζολετάκη στο θέατρο «Μικρό Broadway», η οποία έκανε πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου 2021. Η παράσταση, αν και βρισκόμαστε σε καιρούς πανδημίας πήγε καλά; Μέχρι πότε μπορούν να την παρακολουθήσουν οι θεατές;

Κωνσταντίνος Μενούνος: Ναι όντως για τους καιρούς που διανύουμε και για την περίοδο αυτή που βρισκόμαστε με την πανδημία να μας δυσκολεύει αρκετά τα επαγγελματικά μας όνειρα και σχέδια πάμε σχετικά καλά και γι αυτό είπαμε ενώ οδεύαμε προς την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παραστάσεων που ήταν 19 του Δεκεμβρίου λίγο πριν φύγει το 2021 είπαμε να το πάμε μέχρι 9 Ιανουαρίου του 2022 Κυριακές 19:30 επειδή είχαμε ένα δείγμα ενδιαφέροντος από θεατές που δεν είχαν προλάβει να δουν την παράσταση. Ολοκληρώνουμε με το καλό δηλαδή αυτή την Κυριακή στις 19:30 στο Μικρό Broadway.


Χρήστος Αρφάνης: Εισέπραξες θαυμασμό από τους θεατές για το ρόλο σου στην παράσταση «ΟΤΑΝ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ»; Πιστεύεις πως η σκηνή σου άγγιξε τον κόσμο;

Κωνσταντίνος Μενούνος: Το εισέπραξα από τον κόσμο…εκτός φυσικά ότι τους άρεσε το έργο γενικά. Όντως η σκηνή του μάγειρα που υποδύομαι στην σκηνή τους άγγιξε την ψυχή του κοινού και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πέρασε κάτω στον κόσμο.


Χρήστος Αρφάνης: Υπάρχουν σχέδια να περιοδέψετε στη Θεσσαλονίκη με το «ΟΤΑΝ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη με την Γωγώ Ατζολετάκη;

Κωνσταντίνος Μενούνος: Το εύχομαι. Ανάλογα βλέπετε και το πως θα πάνε τα πράγματα με την πανδημία αλλιώς το θέλαμε πολύ να πάμε και Θεσσαλονίκη. Μου έχει λείψει το κοινό της Θεσσαλονίκης η αλήθεια είναι.


Χρήστος Αρφάνης: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Σου έχει γίνει κάποια πρόταση να συμμετέχεις σε κάποιο έργο;

Κωνσταντίνος Μενούνος: Όχι ακόμα δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση για κάποιο άλλο έργο. Κάποιες “ κρούσης “ μου έχουν κάνει κάποια θέατρα για συζήτηση αλλά βλέπετε είναι όλα ακόμα στον αέρα εάν δεν ξεκαθαριστεί το τοπίο με το θέμα που μας απασχολεί αυτό το διάστημα όλους δεν μπορούμε ακόμα να πούμε κάτι σαφές…


Χρήστος Αρφάνης: Τα τηλεοπτικά μαθήματα χορού από το σπίτι στο κανάλι Epsilon συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν;

Κωνσταντίνος Μενούνος: Τα τηλεοπτικά μαθήματα χορού συνεχίζονται κανονικά από το κανάλι Epsilon και την εκπομπή “Ανάδειξέ το“. Είμαστε στον πέμπτο χρόνο που προβάλλονται από την τηλεόραση και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για το ενδιαφέρον του σε αυτήν την στήλη “Χορός από το Σπίτι“.


Χρήστος Αρφάνης: Τι ευχές θέλεις να δώσεις στους θαυμαστές σου και τους αναγνώστες για το 2022;

Κωνσταντίνος Μενούνος: Να ευχηθώ ένα 2022 πραγματικής αγάπης στις καρδιές όλων και υγεία τόσο σωματική πνευματική όσο και ψυχική σε όλους μας. Και ελπίζοντας το θέατρο και γενικά οι τέχνες να βρουν πραγματικά την θέση που του αξίζει στον πολιτισμό της Ελλάδας.


Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Μενούνος:

Βιογραφικό του χορογράφου, ηθοποιού και καθηγητής χορού Κωνσταντίνου Μενούνος

Ο Κωνσταντίνος Μενούνος είναι γνωστός Χορογράφος, ηθοποιός και Καθηγητής χορού/γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, με καταγωγή από τον Άκοβο Αρκαδίας από την πλευρά του πατέρα του και από την πλευράς της Μητέρας του από το ηρωικό Μεσολόγγι Σπούδασε στο ΤΕΙ Πειραιά διοίκηση επιχειρήσεων οικονομικά Είναι κάτοχος διπλώματος και καθηγητής σε λάτιν και Ballroom χορούς αλλά και αργεντίνικο Τάνγκο. Επίσης σε ελληνικούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

“Για το χορό είχα μεγάλη αγάπη από παιδί και χόρευα από μικρός ερασιτεχνικά χωρίς να μπορούσα να φανταστώ ότι κάποια στιγμή θα το έκανα και επαγγελματικά” λέει ο ίδιος. Η πρώτη του συμμετοχή σε διαγωνισμό του έδωσε και διάκριση. Ηταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού πριν από χρόνια.

“Ο χορός για μένα είναι έκφραση συναισθημάτων, καλλιτεχνική δημιουργία και λίγο φυγή από την σκληρή πραγματικότητα” επισημαίνει και κάνει αναφορά στους αγαπημένους του ρυθμούς. “Όλοι οι χοροί έχουν την γοητεία τους. Οι δικοί μου αγαπημένοι όμως είναι η ρούμπα, γιατί είναι πολύ ερωτικός χορός, το βαλς γιατί έχει μία γαλήνια ρομαντική διάθεση και το αργεντίνικο ταγκό γιατί εκπέμπει συναισθήματα έντονου πάθους”.

Ο χορός για τον Κωνταντίνο είναι η ζωή! “Θα σταματούσα μόνο όταν θα άρχιζε να με προδίδει το σώμα μου, δηλαδή σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία, αλλά και πάλι θα αφιερωνόμουν στην διδαχή του χορού. Δεν νομίζω δηλαδή να σταματήσω να έχω ποτέ σχέσεις με το χορό, είτε ως χορευτής είτε μόνο ως καθηγητής.”

Ο Κωνσταντίνος Μενούνος είναι ξάδελφος της Μαρίας Μενούνος που επίσης έχει καταγωγή από το Άκοβο Αρκαδίας. Φέτος τον συναντάμε να παιζει και να χορεύει στο θέατρο Μικρό Broadway στο κέντρο της Αθήνας στο θεατρικό αριστούργημα “ Όταν η φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια “ σε έναν ρόλο έκπληξη που μπορούμε να πάμε να τον απολαύσουμε μέχρι τις 9/1 Κυριακές 19:30 όπου οι παρατάσεις πήραν μια μικρή παράταση ενώ ήταν να ολοκληρωθούν στις 19 Δεκεμβρίου του 2021.

Οι χορευτικές του φιγούρες μοιάζουν με αέρινες αναπηδήσεις που μπορούν να τον φτάσουν ως τα σύννεφα, αλλά ο ίδιος, πατώντας γερά τα πόδια του στην Γη, προετοιμάζει στον νου του την κάθε κίνηση που εκτελεί με το κορμί, κρίνοντας ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι ένας συνειδητοποιημένος «εραστής» της λάτιν μουσικής και του χορού με πάθος και συναίσθημα.

Ο χορογράφος, ηθοποιός και καθηγητής χορού, Κωνσταντίνος Μενούνος, υπηρετεί με θέρμη την τέχνη του χορού. Έχει βλέμμα γεμάτο δυναμισμό και χαμόγελο που ξεχειλίζει από χαρά και αισιοδοξία, και ακόμη, μια ξεχωριστή δυνατότητα: καταφέρνει να «μεταδίδει» το πάθος του για τον χορό σε όλους εμάς –ακόμη και στη διεθνώς διάσημη και αγαπημένη του ξαδέρφη Μαρία Μενούνος!


1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page